vrijdag 3 september 2010

Ladderzat

Het is er, mijn nieuwe boek 'Zat'. Zojuist stond de bode met een stapel op de stoep. Voor de foto heb ik de boeken laten poseren tot wel heel erg zat. 
Maar het gaat natuurlijk toch om een serieus verhaal. De moeder van Roos heeft een alcoholprobleem en daar lijdt Roos minstens zo hard onder. Op een dag is ze het helemaal zat.
'Zat' verschijnt bij uitgeverij Eenvoudig Communiceren, en is vooral voor jongeren die moeite hebben met lezen. Op 18 en 27 augustus schreef ik er al over op dit weblog.

Het is toch altijd weer bijzonder als ik een nieuw boek in handen houd. Hoe lang en hoe vaak is het al door mijn hoofd en handen gegaan? Al die versies in mijn computer, de zinvolle revisierondes en gedachtewisselingen met de redacteur.
En dan nu geen losse vellen meer, maar het echte boek, gebonden nog wel. Trots en voldoening voel ik, ook omdat deze speciale doelgroep me zo lief is.
De eerste lezing van het boek zelf is altijd spannend. Een enkele keer zie ik op bladzijde 1 al iets wat beter had gekund. Maar gelukkig schiet soms ook door mijn hoofd: wat een mooie vondst. Schrijven blijft iets magisch.

Vanavond ga ik op de bank zitten en sla één voor één de nog nooit gelezen bladzijden om. Ik ben benieuwd.
Misschien hef ik er zelfs het glas op.
http://www.eenvoudigcommuniceren.nl/

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Annie met 'Zat'! Ik hoop dat het goed verkoopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met de nieuwe spruit! En veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie recensie van Zat op Boek en Jeugd Online:
  http://www.boekenjeugdgids.nl/boekpres.php?id=13901

  BeantwoordenVerwijderen