maandag 13 september 2010

Blogjuf

In juli begon ik met dit weblog en twee redenen dreven me het bloggerspad op. Nieuwsgierigheid naar het medium en het feit dat ik eind deze maand blogjuf word. Voor de Volksuniversiteit in Wageningen geef ik namelijk 's avonds op 28 sept. en 5 okt. de workshop Columns en weblogs schrijven.
Met het schrijven van columns heb ik als journalist en als schrijfdocent ervaring opgedaan, maar op het gebied van weblogs was ik een groentje. Het ging er mij nauwelijks om hoe je een weblog technisch vormgeeft, ik wilde vooral de mogelijkheden en onmogelijkheden van het genre verkennen. Wat plaats je wel, hoe ver geef je je privacy prijs en die van de mensen om je heen? In wat voor stijl zou ik schrijven over welke onderwerpen? En zou ik wel de discipline kunnen opbrengen om minstens een paar keer per week een nieuw blog te schrijven?
Ik behield me dan ook het recht voor om er na de workshop weer onmiddellijk mee te stoppen.

Nu, ruim twee maanden na mijn eerste blog, heb ik veel geleerd én ik heb het plezier in bloggen nog lang niet verloren. Ik vraag me niet te veel af of mensen mijn weblog wel willen lezen en of het ook maar een minimale bijdrage levert aan de schone letteren. Ik vind het gewoon leuk!

O ja, er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de workshop. Informatie en aanmelden bij de Volksuniversiteit Wageningen: http://www5.volksuniversiteit.nl/wageningen/

1 opmerking:

  1. Het lijkt me leuk om zo'n cursus te volgen.
    Maar dan schriftelijk!
    Wageningen is niet zover hiervandaan maar toch een poosje rijden. Leuk dat je het plezier in het bloggen niet verloren bent. Ik ben er ook dol op. Jammer dat het zoveel tijd kost.

    BeantwoordenVerwijderen