dinsdag 5 oktober 2010

Lifter

Vandaag heb ik een lifter meegenomen. Onvrijwillig, en vermoedelijk was dat wederzijds. Hopelijk kent deze roadmovie voor de andere partij toch ook een happy end.
Toen ik vanmorgen wegreed in het donker, dacht ik vogelpoep te zien op mijn voorruit. Ik was al een eind op weg toen ik plotseling bij daglicht zag dat het een slak was.
Manmoedig klemde hij zich vast aan het glas. In plaats dat hij dekking zocht achter de ruitenwisser schoof hij met een ...-inderdaad-gangetje naar de rechterkant van de auto.
Gelukkig arriveerden we zonder brokken in Amersfoort. Daar hield voor mij ons samenreizen op. Bovendien, wat moet zo'n diertje bij een bedrijfstraining 'Vlot en helder schrijven'? Dus heb ik hem met blote vingers van mijn auto geplukt en geparkeerd op een beukenblad.
Ik veronderstel dat de bosrijke omgeving hem beter bevallen is dan aan het eind van de dag weer een dodenrit op de motorkap terug naar Wageningen.

3 opmerkingen:

  1. :-) Gisterenavond had ik een spinnetje als lifster. Als een bungee jumper bungelde zij voor mijn ogen heen en weer aan haar zijden draadje.
    Werd er zo door gehipnotsieerd dat ik een paar bijna boven op mijn voorganger zat. Had jij dat niet met het slakje?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik raakte hoogstens gebiologeerd door het slakje. Geen idee of ik daardoor een gevaar op de weg was.
    Zo zie je maar: allerlei campagnes om bijvoorbeeld handsfree te bellen, terwijl het gevaar al in een klein slakje/spinnetje zit.

    BeantwoordenVerwijderen