vrijdag 29 oktober 2010

Suppoost

Vandaag was ik voor het eerst van mijn leven suppoost, 'bewaker' bij een tentoonstelling. Na de opening afgelopen zondag was dit de eerste echte expositiedag van 'Verhalende rivier'. Deze tentoonstelling van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen duurt tot en met 4 december en is te zien in de Rouwenhofstraat 10, Wageningen.
Bij het woord suppoost stel ik me een dommelende bejaarde voor die nog net niet van zijn kruk valt. Veel bezoekers vindt hij lastig, want die houden hem wakker. Of een waakhondje in de gedaante van een pinnige Parisienne die 'Afblijven' keft als iemand te dicht het kunstwerk nadert.
Maar suppoost zijn in deze tijd en in de ruimte waar je eigen werk hangt tussen dat van 15 collega-kunstenaars is in elk geval heel anders.
Het was te druk om te dutten en ook veel te aangenaam. Belangstellende en betrokken bezoekers maakten dat de tijd vloog.

De komende weken is de tentoonstelling nog te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 13-17 uur.
Op de andere tijdstippen geeft de etalage een voorproefje. De flessen voeren als een stroom de tentoongestelde kunstwerken met zich mee.

http://www.beroepskunstenaars.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten