zaterdag 26 april 2014

Jongeren stadsschrijver Weert

Weert heeft een nieuwe stadsschrijver. Woensdag werd Nina Saelmans uitgeroepen tot jongeren stadsschrijver van Weert en ze bekleedt die functie twee jaar.
De scholiere is de opvolger van stadsdichter Henk Simons die na afloop van zijn termijn gewoon doorging met stadsdichten, ook omdat een jongeren stadsschrijver niet zo snel gevonden werd.
Uiteindelijk kreeg de jury toch een aantal gedichten en verhalen van jongeren voorgelegd. De jury bestond uit Henk Simons, directeur Bibliocenter Liesbeth Vogelaar en ikzelf, en het was een lastige keuze.
Tijdens de feestelijke presentatie lazen de genomineerden hun inzendingen voor en waren er muzikale optredens. Henk Simons kreeg lof toegezwaaid voor zijn invulling van het eerste stadsdichterschap in Weert. De gaande en de komende stadsschrijver kregen een beeldje van kunstenaar Emmy van de Venne.
Nina Saelmans zal per jaar zes stadsgedichten of -verhalen schrijven. Het is mooi dat ze dat juist mag doen nu Weert dit jaar zijn 600-jarig jubileum viert.

Nina, gefeliciteerd en veel succes. Maak er iets moois van!

Het winnende verhaal van Nina Saelmans staat te lezen op de website van regionaal kunstcentrum Rick

De foto van Nina Saelmans bij dit blog is van matige mobieltjes-kwaliteit. Ik houd me aanbevolen voor een betere versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten