zondag 23 juni 2013

Villa Augustus

Hotel in oude watertoren
Vreemd genoeg had ik tot een dag of tien geleden nog nooit van Villa Augustus in Dordrecht gehoord. Iemand vertelde me toen enthousiast over het bijzondere hotel-restaurantconcept. En stom toevallig kwam ik er eergisteren al, getrakteerd op een diner door een jarige vriend.
Alle lof voor de initiatiefnemers die groot durfden te denken en iets (veel) zagen in de leegstaande watertoren aan het Wantij. Hij heeft een strenge zelfs wat ongenaakbare bouwstijl. Maar in dit kasteelachtig gebouw huist nu het hotel en de foto's op de website laten eigenzinnigheid zien met fraaie uitzichten over tuin en water.
Restaurant in voormalig pompgebouw
In het voormalige pompgebouw zit het restaurant dat een aangename ruimtelijkheid heeft. Vandaaruit heb je zicht op de bloementuin, kas en moestuin. Hoe vers wil je het hebben? 
Hoe vers wil je het hebben?

Op de site staat ook de geschiedenis te lezen van Villa Augustus. We hadden al een samenvattinkje gekregen toen we er een serveerster naar vroegen. Het kwam er op neer dat de naam refereerde aan lustoorden uit de renaissance waar mensen plachten te 'chillen'.

Naast het restaurant is een winkel met verse producten, boeken, hebbedingetjes en curiosa.
Het is mooi dat er nog steeds ondernemers zijn die durven dromen en hun vergezichten proberen te verwezenlijken.
Zo krijgen industriële monumenten een volkomen nieuw leven mét behoud van hun eigenheid.
Geen gepriegel in de marge, maar - met alle risico's - uit volle overtuiging kiezen voor een totaalplan.
Het was vrijdag de langste dag, maar toen we weggingen was het toch min of meer donker. Het hotelkasteel lag er in het avondlicht sprookjesachtig bij, maar dit sprookje was echt, gastvrij en smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten