dinsdag 23 februari 2016

Lang Leve Kunst

Lang Leve Kunst in Renkum. Onder die noemer start een bijzonder kunstproject in de gemeente Renkum. Vrijwilligers krijgen een training waarmee ze zelf ouderen kunnen begeleiden bij beeldende kunst, zang en schrijven.
Zelf train ik de vrijwilligers voor het onderdeel schrijven.
Ook was ik bij de voorbereiding betrokken en er is een mooi programma ontstaan.
De vrijwilliger ontwikkelt zichzelf, leert vaardigheden over te brengen en krijgt informatie over specifieke aanpak bij ouderen.
Meer informatie in het bericht hieronder en op de website van Lang Leve Kunst in Renkum
Op 9 maart is de aftrap voor de vrijwilligers. Aanmelden kan nog!


Lang Leve Kunst zoekt vrijwilligers

Wilt u uw passie voor kunst en cultuur verder ontwikkelen en delen met anderen? Word vrijwilliger bij Lang Leve Kunst in Renkum! Lang Leve Kunst in Renkum zoekt vrijwilligers om ouderen in woonzorgcentra te gaan begeleiden om zich artistiek te ontplooien. Het project biedt de vrijwilligers praktische ondersteuning en training, de gelegenheid om hun passie voor kunst en cultuur te delen, zichzelf te ontwikkelen en verbinding te maken met andere mensen.

Wie zoeken we?
Mensen die affiniteit hebben met kunst en cultuur, zichzelf willen ontplooien en nieuwsgierig zijn in de interactie met de ander.

Wat gaat u doen?
In periode van 9 maart tot en met en 26 mei 2016 krijgt u in 10 bijeenkomsten training van professionele docenten van Lang Leve Kunst in Renkum. De disciplines zijn: zang, schilderen/collages maken en creatief schrijven. De trainingen zijn zowel praktisch als theoretisch van aard: u krijgt oefeningen en voorbeelden aangereikt, maar ook didactiek en het omgaan met ouderen komen aan bod. Aan het einde van de training is de affiniteit met de culturele discipline van uw voorkeur omgezet in vaardigheden. U hebt een aantrekkelijk netwerk opgebouwd en gaat onder begeleiding van een coach zelf aan de slag met ouderen in woonzorgcentra.
De organisatie van Lang Leve Kunst in Renkum zorgt voor de praktische ondersteuning. Zij legt contact met de woonzorgcentra waar de artistieke activiteiten plaatsvinden, zorgt voor benodigde materialen en organiseert intervisiebijeenkomsten met collega-vrijwilligers.

Belangstelling?
Hebt u belangstelling om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor Lang Leve Kunst in Renkum? U bent van harte welkom. Weet u nog niet zeker of het iets voor u is? Neem gerust contact met ons op of meld u aan via info@langlevekunstinrenkum.nl of 06 – 38 10 36 16

Website Lang Leve Kunst in Renkum 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten