dinsdag 21 juni 2011

Columns en weblogs


Laatste rechtbankcolumn
Het Nieuwsblad 6-5-1993
(klik op afbeelding
om te vergroten)
 Columns en weblogs zijn fijne genres om in te schrijven. De vrijheid enerzijds en de eisen van de korte baan anderzijds prikkelen me om scherp te zijn en de juiste toon te raken.
Hoewel ik de laatste maanden niet aan het schrijven van boeken toekwam, zette ik me telkens wel met veel plezier aan mijn weblog.

In een grijs verleden (1992-1993) had ik een wekelijkse column in dagblad Het Nieuwsblad (nu Brabants Dagblad), waar ik toen als journalist werkte. Ik woonde rechtszittingen bij en deed in 'Voor de rechter' op geheel eigen wijze verslag. In die tijd werd me sterk duidelijk hoe dun het scheidslijntje is tussen goed en kwaad.
Ik voelde me, ondanks de ernst van de zaak, als een kind in een speeltuin, mijn eigen domein in de krant.

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier cursussen en workshops gegeven over het schrijven van columns en weblogs. Deze dagen ben ik druk bezig om de schriftelijke variant in de steigers te zetten.
Vanaf 1 september zit de cursus Columns en weblogs schrijven in mijn aanbod schriftelijke cursussen.

Tijdens de Week van het Schrijven (3-11 september) fungeer ik weer een dag als schrijfdokter en deze keer houd ik speciaal spreekuur voor columns en weblogs. Op vrijdag 9 september kan iedereen gratis schrijfadvies krijgen door tussen 10 en 20 uur een column of weblog naar me te mailen.
Tegen die tijd valt er meer over te lezen op mijn weblog en website. Dat geldt uiteraard ook voor mijn nieuwe schrijfcursus Columns en weblogs schrijven.

Mijn schrijfcursussen
De Week van het Schrijven 
Schrijfdokter 2010

2 opmerkingen:

 1. Dag mevrouw,
  Wij hebben een van jouw boeken gelezen genaamt Zat.
  Wij willen weten waarom u de boek hebt geschreven.
  Laat ons alstblieft een iets weten het is een werk voor ons school.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Emre,

   wat fijn dat jullie mijn boek 'Zat' hebben gelezen. Ik wil graag je vraag beantwoorden, maar ik doe dat liever per mail. Zet je mailadres niet op dit weblog, maar stuur het naar:
   info@annievangansewinkel.nl
   Dan krijg je zo snel mogelijk mijn antwoord in je mailbox.

   Verwijderen