woensdag 18 augustus 2010

Zat

Mijn boek 'Stoerewatjeskamp' is nog maar net uit of een nieuw boek ligt al bij de drukker. Deze weken wordt 'Zat' gedrukt en het verschijnt in september.
Zat' is een totaal ander boek. Het is voor jongeren vanaf 12 jaar en is eenvoudig te lezen.
Met veel plezier kom ik op scholen om te vertellen over mijn boeken, om voor te lezen en vragen te beantwoorden. Voor leerlingen van het vmbo en praktijkscholen heb ik een zwak.
Ik heb niet voor niets lang geleden met veel plezier Frans en Nederlands gegeven op een -destijds - mavo. Daar moesten mijn leerlingen enkele Nederlandse boeken per jaar lezen. Eén leerling zei bij de leesopdracht voor het tweede boek oprecht verontwaardigd: 'Juf, ik heb al een boek gelezen.' Maar er waren natuurlijk ook echte boekenwurmen.
Eerder al schreef ik voor 'moeilijke' lezers: De oppas, Nachtspel en Het liefje van de leraar (in de Zoeklicht Plus-serie van uitgeverij Zwijsen).
Na een bezoek vorig jaar aan een praktijkschool waar ik met groot genoegen een workshop gedichten schrijven gaf, wilde ik juist weer eens schrijven voor die doelgroep. Daarom nam ik contact op met uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Deze uitgeverij doet uitstekend werk door kranten, tijdschriften en boeken uit te brengen voor volwassenen en jongeren die moeite hebben met lezen. Daardoor worden ook boeken uit bv. de wereldliteratuur toegankelijk voor deze lezers.
Mijn boek verschijnt in de nieuwe serie 'Thuisfront' en gaat over Roos die na de scheiding bij haar moeder woont. Haar moeder is vaak ziek en Roos zorgt zo goed mogelijk voor haar. Dan komt Roos erachter dat haar moeder te veel drinkt. Kiest Roos uiteindelijk voor zichzelf?
Zodra het boek uit is, presenteer ik het natuurlijk vol trots op dit weblog en toon ik ook het omslag van 'Zat'.
http://www.eenvoudigcommuniceren.nl/

3 opmerkingen:

 1. Wordt het wel een boek met een paarse kaft?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, gemiste kans dus.
  Maar op het nieuwe boek 'Zat' zit wel een subtiel blauw knoopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, en waar moet je dat dan weer in de kast zetten?

  BeantwoordenVerwijderen