dinsdag 14 mei 2024

Deze zomer: Dichters op de Berg

Foto: Catalijn van Wissen
In de winter hebben we het collectief Dichters op de Berg opgericht. Met een poëzieproject sluiten we aan bij de kunstmanifestatie Beelden op de Berg 2024 (van 1 juni tot en met 15 september) in Arboretum Belmonte in Wageningen. We werken met Schrijversharten (Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en ik) samen met Petra Sips. Eerder al hadden we mooie samenwerkingen zoals bij het omvangrijke project 42 Dingen en poëzie bij Beelden op de Berg 2018.Nu zijn we volop bezig met de voorbereidingen waarbij we meer dichters betrekken. Over poëziewandelingen, een dichtbundel en samenwerking met migrantendichters hieronder meer.

Persbericht

Beelden op de Berg vindt van 1 juni tot en met 15 september plaats in het Arboretum Belmonte in Wageningen. Maar liefst 18 dichters laten zich inspireren door de kunstwerken. Ook het thema ‘Heksenkruid, een ander verhaal over planten’ speelt een rol in hun gedichten.
De poëzie is te horen tijdens poëziewandelingen op 30 juni en 15 september en te lezen op de website van Beelden op de Berg. Een poëziebundel van uitgeverij Blauwdruk is in voorbereiding.
Het pas opgerichte collectief ‘Dichters op de Berg’ coördineert het poëzieproject bij Beelden op de Berg 2024. Het collectief bestaat uit Petra Sips, Annie van Gansewinkel, Laurens van der Zee en Martijn Adelmund. In 2018 organiseerden zij ook het poëziedeel bij Beelden op de Berg.
Achttien dichters doen mee aan dit project. Onder hen zijn oud-stadsdichters van Wageningen en de huidige stadsdichter Bob ter Haar. In het thema voor Beelden op de Berg wordt eveneens aandacht besteed aan ontheemding en vervreemding. Daarom werken ook dichters met een migratieachtergrond mee en hun moedertalen zijn te zien en te horen.
Tijdens de poëziewandelingen in het Arboretum treden de dichters met muziek op bij de kunstwerken. Data: 30 juni en 15 september om 15 uur.
Op 30 juni zijn in het Arboretum bovendien activiteiten en optredens van jonge dichters.

Website Beelden op de Berg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten