maandag 31 augustus 2015

Beslisdocument schrijven

Je zult maar beslisser zijn en je door een lang stuk heen moeten worstelen. Met veel vaktermen en details die er voor jouw idee niet toe doen.

Je zult maar beslisdocumenten moeten schrijven terwijl je weet dat de beslisser in 1 minuut een ja of nee uitspreekt over een stuk dat jou dagen heeft beziggehouden.
Hoe zorg je dat jouw voorstel wordt geaccepteerd en gewaardeerd?

Al 15 jaar werk ik als bedrijfstrainer schriftelijke communicatie. Voor 3V Events geef ik op 28 oktober de workshop Beslisdocument schrijven: kort en bondig. Deze organisatie houdt kleinschalige kennisevents voor professionals onder het motto: verbind, verbreed, verdiep.

Hieronder staat beknopte informatie van de workshop. Informatie en aanmelden bij 3V Events

 
Een goed beslisdocument is een must voor het nemen van besluiten. Verwachtingen zijn hoog. Alles moet snel, vluchtig lezen bespaart tijd en de meeste documenten scannen we slechts globaal. Hoe houd je dan de aandacht van de lezer vast? We geven je richtlijnen voor het schrijven van een beslisdocument dat een lezer snel en grondig kan doornemen.

Aandachtspunten

  • Bepalen van een doelgroepprofiel
  • Tips voor een logische structuur en opbouw met het piramide-model: belangrijkste eerst
  • Scheiden van hoofd- en bijzaken, alleen de kern weergeven
  • Delen van advies en tips voor formuleren, woordkeuze etc.
  • Screening van zelfgeschreven teksten met individuele feedback trainer
Dit event heeft ook aandacht voor de ervaringen van andere deelnemers met beslisdocumenten. De deelnemers wordt gevraagd om informatie te delen. Zijn er standaard templates en richtlijnen waarmee ze werken? Wat is de juiste wijze van reviewen van zo’n document? En hoe creĆ«er je meer draagvlak?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten