zaterdag 22 augustus 2015

Vakantieverhalen (2)

Wanneer een vakantie geheel volgens plan verloopt, is dat natuurlijk heerlijk. Maar als je dat gewoon in een verhaal beschrijft, wordt het gauw saai.
Daar waren de deelnemers aan de workshop Vakantieverhalen schrijven het wel over eens. Na de workshop woensdag in de biblioheek in Wageningen gaf ik gisteren nog een workshop voor kinderen. Het werd weer een feestje van fantasie en letters.

Mariƫlle Nieuwenhuizen (10) en Franka Kleinhesselink (9) schreven zulke goede verhalen dat ze allebei een prijs verdienden.
In het verhaal 'Heimwee' van Franka volgen de spannende gebeurtenissen elkaar op door een lawine. Het eindigt tragisch, al is er toch ook nog een lichtpuntje.
Haar woordvondst 'inkt-vuilnisbelt' stemt tot nadenken.
Mariƫlle schreef 'Naar de natuur', het begin van een langer verhaal dat misschien wel ooit een boek wordt. Nicky haat wandelen, helaas haar moeder niet. Nicky haat het bos en tot overmaat van ramp verdwaalt ze. Van een dikbebladerde (woordvondst) boom verzamelt ze bladeren om op te liggen. Wanneer ze ontwaakt, kijkt ze recht in grote groene ogen met een langwerpige pupil.
Het begin maakt nieuwsgierig naar wat volgt.

Mooi om kinderen zo geconcentreerd aan het schrijven te zien. Fantasie, reflectie op het eigen werk, toewijding en speelsheid. Goede eigenschappen voor wie schrijft.
Niet verwonderlijk dat ze beiden zeggen later schrijfster te willen worden.

http://www.bblthk.nl 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten