maandag 24 augustus 2015

Raadgedicht

Raadgedicht bestaat pas een dag en de inzendingen stromen al binnen via de website. Kinderboekenschrijver Rian Visser is de bedenker van Raadgedicht, een leuke mix van gedichten lezen en puzzelen.
De komende maanden verschijnt er elke week op maandag een nieuw gedicht op de site, maar er ontbreekt één woord. Alleen de dichter kent dat woord, want het gedicht is nog niet gepubliceerd en ook nergens op internet te vinden.
Lezers van 10 tot 110 jaar kunnen hun woord insturen. Vrijdags verschijnt het juiste woord op de site, soms met een reactie van de dichter.
De tien raadgedichten verschijnen tussen 7 september en 16 november. Maar je kunt nu al meedoen aan het Raadgedicht 'Skelet' van Rian Visser.

Dit zijn de deelnemende dichters: Iris Boter, Annie van Gansewinkel, Diet Groothuis, Hans Hagen, Marco Kunst, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Corien Oranje, Jaap Robben, Edward van de Vendel en Rian Visser.

Ik vind het erg leuk om ook een bijdrage te leveren aan Raadgedicht. Mijn Raadgedicht verschijnt op 21 september. Ik kijk nu al uit naar jullie ideeën voor het ontbrekende woord.
Stuur je inzending voor donderdag 24 september 17 uur naar Raadgedicht. Vrijdag 25 september wordt het goede antwoord bekend gemaakt. Misschien kom jij of komt je klas op de erelijst. 

Op de site Raadgedicht staan lessuggesties voor leerkrachten en andere ideeën voor leesbevordering. Er is ook een gratis app van Raadgedicht.
Het geweldige initiatief van Rian Visser heeft steun gekregen van Het poëziepaleis, Kinderboekenmuseum, Land van Lezen, Poëzieweek, Stichting Lezen, Uitgeverij Zwijsen.

http://raadgedicht.nl/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten