dinsdag 21 april 2015

Schrijversharten - Culturele Ronde

Foto: Robbert Kamphuis
We hebben met Schrijversharten nog maar net het Schrijversharten Café achter de rug of onze nieuwe activiteit dient zich al aan. We doen ook mee aan de Culturele Ronde in Wageningen op 25 en 26 april waarin vele kunstenaars en galeries hun atelier openzetten.
De meeste deelnemers zijn beeldend kunstenaar, maar als collectief Schrijversharten willen Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en ik ook een bijdrage leveren aan de Culturele Ronde.
We verzorgen optredens aan het Spijk en in de bblthk, maar we gaan bovendien met elkaar en het publiek in gesprek. Daarbij passeren ook vragen van Frénk van der Linden uit het Schrijversharten Café weer de revue. We halen fragmenten uit dat vraaggesprek terug en diepen de vragen uit.
In het persbericht hieronder staat meer informatie.--------------Persbericht-----------------------

Schrijversharten kloppen ook tijdens Culturele Ronde

Ook tijdens de Culturele Ronde op 25 en 26 april kloppen de Schrijversharten van Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel en Laurens van der Zee.
In interviews en optredens geven zij inzicht in het schrijfproces dat zich doorgaans achter de schermen afspeelt. Zij kiezen daarvoor domicilie bij Spijk 5 waar zij onder meer deelnemen aan de kleine culturele Tafel van W van Robbert Kamphuis.
De vragenlijst van Marcel Proust zal leidraad zijn bij hun zoektocht naar hun drijfveren, angsten en dromen. Maar ook het publiek kan prangende vragen stellen.
Ook willen zij in een schrijfexperiment laten zien hoe verschillend zij te werk gaan.
Op zondag treedt Schrijversharten bovendien op in de bblthk tussen 16 en 17 uur.
Rondom de Culturele Ronde is een tentoonstelling van deelnemende kunstenaars in Museum De Casteelse Poort. Van het collectief Schrijversharten is er een gedicht te zien.

Op de website www.schrijversharten.nl en via social media neemt Schrijversharten het publiek het hele jaar mee in zijn zoektocht naar het wezen van schrijven.
Culturele Ronde met open ateliers. Op zaterdag 25 en zondag 26 april van 11:00 -
17:00 uur openen meer dan 70 Wageningse kunstenaars en galeries hun deuren. Toegang gratis.  www.cultureleronde.nl
------------


Geen opmerkingen:

Een reactie posten