maandag 20 april 2015

Schrijversharten Café - terugblik

Interview door Frénk van der Linden
Zaterdag 18 april was het dan zover, de eerste echte activiteit van Schrijversharten: ons Schrijversharten Café. We sloten aan bij het programma van de Wageningse Boekenmarkt die jaar na jaar veel bezoekers trekt. Dit jaar was de markt door het prachtige voorjaarsweer extra aanlokkelijk.
Met mijn Schrijversharten-collega's Martijn Adelmund en Laurens van der Zee hadden we deze ontmoeting voor schrijvers en lezers georganiseerd, bijgestaan door Simon Frans de Vries. 

Anneke Rot lokte met accordeonmuziek mensen in de stad naar de boekenmarkt én naar het Schrijversharten Café.Vanaf half twaalf traden de volgende schrijvers en dichters op: Martinus de Kam, Simon Frans de Vries, Tim Horsting, Paul Dunki Jacobs, Hannah Kuipers en Ger Kamstra. Zij lieten een mooie staalkaart zien van hun werk en vonden een belangstellend publiek voor zich.
Tim Horsting verplaatste vanwege het mooie weer zijn optreden naar buiten en betrad een tafel als podium. Zo kon ook de argeloze passant kennismaken met zijn rock 'n roll poëzie.

Om half drie deden wij als Schrijversharten elk nog een kort optreden voordat we ons onderwierpen aan het interview door Frénk van der Linden. De zaal was inmiddels goed volgelopen en er moesten zelfs mensen staan.

Het was de bedoeling dat het interview Schrijversharten een inhoudelijke stimulans zou geven bij het onderzoeken van elkaars en eigen werk. Dat gebeurde ook.
Er kwamen thema's voorbij waar we de komende tijd onze tandjes in kunnen zetten.
Vragen als: was er een moment dat je dicht bij de waanzin zat, wat was een kantelpunt in je leven, wat wil je nog ontdekken in je leven en schrijven.
Met concrete voorbeelden graag. Doorvragen is Frénk van der Linden immers wel toevertrouwd.
De antwoorden waren voor ons minstens zo verrassend.
De eerstkomende gelegenheid om publiekelijk verder te gaan met ons onderzoek naar thema's, angsten, worstelingen en dromen nadert snel.
In het weekend van 25 en 26 april treden we tijdens de Culturele Ronde niet alleen op, maar we houden ook vraaggesprekken.
Op 25 april van 11 tot 17 uur bij Spijk 5
Op 26 april van 11 tot 16 uur bij Spijk 5
Op 26 april van 16 tot 17 uur in de bblthk
Toegang gratis.

Eerder blog over Schrijversharten Café
www.schrijversharten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten