donderdag 4 december 2014

Schrijven tegen onrecht

24 uur schrijven tegen onrecht.
Dat is de kern van de schrijfmarathon die Amnesty Nederland op 10 december houdt. In het hele land kun je je pen inzetten als steun voor slachtoffers van mensenrechtschendingen.

In Amsterdam, Weert en Zwolle kunnen mensen zelfs 24 uur lang terecht om hun bijdrage te leveren.
Voor de gevangenen is het belangrijk te weten dat mensen over de hele wereld aan hen denken. Voor machthebbers is het ook een signaal dat de gevangenen niet vergeten worden. Dat leidt wel eens tot betere omstandigheden in de gevangenis en soms zelfs tot vrijlating.

Onrecht aan de kaak stellen, je mening geven in een blog bijvoorbeeld, het kan je in andere landen, zonder een eerlijk proces, voor jaren achter de tralies brengen.

De schrijfmarathon in Weert wordt op 10 december om 10 uur geopend door wethouder Paul Sterk. Zanger Gé Reinders sluit hem 24 uur later op 11 december af.
In de tussentijd komen onder meer scholieren, burgemeesters en ieder die dat wil, meeschrijven aan de kaarten voor de gevangenen. De volledige 24 uur mag, maar een uurtje is ook goed.
Werk je in nachtdienst en ben je dus toch wakker, kom dan vooraf, na afloop of tussendoor meeschrijven. Tijdens de marathon zijn er muzikale en andere culturele optredens.
Zelf schrijf ik mee van 12 tot 14 uur en ik begin met een eigen verhaal of gedicht voor te lezen dat ongetwijfeld zal gaan over vrijheid.
De marathon in Weert vindt plaats in het Franciscus Huis op de Biest. Meer informatie over de acties in Weert vind je hier


Informatie van Amnesty over de schrijfmarathon  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten