zaterdag 10 mei 2014

SUB

Trots kondig ik de tentoonstelling SUB aan waarin 7 kunstenaars hun fascinatie voor de diepzeewereld verbeelden. De tentoonstelling opent op 25 mei in atelier W5 in Wageningen en zal tot en met eind juni op zondagen te zien zijn. Bijzonder is dat belangstellenden op alle avonden tijdens die periode van buitenaf via patrijspoorten ook een blik kunnen werpen.
Meer informatie staat in het persbericht hieronder. Binnenkort besteed ik op dit blog natuurlijk nog aandacht aan dit kunstproject waaraan ik bijdraag met gedichten. Die staan op dit moment in de grondverf, maar er is nog veel plamuren en schaven nodig, en zeker ook schrappen, voordat ze hun laatste laag botenlak kunnen krijgen.Tentoonstelling  in WageningenKunstenaars scheppen in SUB eigen onderwaterwereldIn Wageningen duiken 7 Wageningse kunstenaars onder in de oude gymzaal op de Wilhelminaweg 5.  Als uitgangspunt voor hun tentoonstelling SUB namen zij het boek “20.000 mijl onder zee” van Jules Verne. De bezoeker wordt ondergedompeld in de kleurrijke en duistere wereld van de zee. Er zijn  objecten, sieraden, textielkunst, gedichten en schilderijen te zien. 

SUB wordt zondag 25 mei om 15.00 uur op feestelijke wijze geopend met een act van harpiste Nanja  Bakker. De deelnemende kunstenaars zijn Annemieke Kooijman, Annie van Gansewinkel, Dolyn Kuiper, Elisabeth Kristensen, Marij Roex, Marjan Verloop en Nienke Schipper.
De tentoonstelling is gratis toegankelijk  op alle zondagen van 25 mei tot en met 29 juni, van 13.00-17.00 uur. Elke avond tussen 20 en 24 uur kunnen bezoekers van buitenaf door patrijspoorten de diepzeewereld in duiken.De 7 kunstenaars hebben elkaar gevonden in hun fascinatie voor de diepzee.
Textielkunstenaar Annemieke Kooijman verbeeldt met uitvergrote structuurprints het schemergebied tussen bewust en onbewust, overgave en dominantie.
Annie van Gansewinkel schreef haar licht-donkere gedichten in wisselwerking met het kleurige zeeleven van Nienke Schipper.
De duistere, dreigende schoonheid van het leven in de diepte is wat keramiste Dolyn inspireert.
Elisabeth Kristensen beschouwt haar werk als eeuwige experimentele zoektocht naar zichzelf en  haar eigen weg. Het is een passionele reactie op alles om haar heen.
Het werk van Marij Roex met de titel ‘Deep Blue’ is duister en mysterieus, net als de diepzee en de krochten van de menselijke geest.
Voor deze expositie gebruikt  Marjan Verloop de lasersnijder uit het Fablab om vormen te ontwerpen die verwijzen naar een vreemde onderzeese fantasiewereld.
Nienke Schipper blijft gefascineerd door de vaak nog onbekende  onderwaterwereld en de vraag wat de mens daarmee doet…SUB op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten