zaterdag 10 mei 2014

Leesfeest

Bibliotheek De Ruit in Venlo biedt niet alleen boeken, maar is ook een rustpunt voor kinderen in de wijk die vaak niet in comfortabele omstandigheden opgroeien.
Ik schreef al eerder een blog over Bibliotheek De Ruit, particulier initiatief van Belinda en Theo Augustinus. In hun huiskamer hebben zij een bibliotheek ingericht waar zij ook boekenactiviteiten organiseren.

Zij organiseren, samen met Zelfregie Venlo, een voorleesmiddag en voorleeswedstrijd op 18 juni in het Ald Weishoes in Venlo. Het idee daarvoor kwam van de kinderen zelf.
Met een sponsoractie wil bibliotheek De Ruit de kindervoorstelling 'Loet Moet' van Ruth Bakker mogelijk maken voor kinderen uit Venlo.
Volgens de organisatoren kunnen in Venlo naar schatting 4000 kinderen door armoede niet naar een kindervoorstelling met hun familie.
Belinda Augustinus schrijft: Wij doen beide middagen om de taal bij de kinderen te stimuleren omdat de ouders dit vaak niet meer doen. Op deze manier hopen we de armoedecirkel te doorbreken omdat door de aangeleerde taal de kinderen later wel een sollicitatiebrief kunnen schrijven en een baan kunnen vinden.

Ik ondersteun dit mooie doel van harte.
Op de Facebookpagina van Bibliotheek De Ruit is meer informatie te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten