vrijdag 23 september 2022

Schrijven in Portugal (1) - workshop Levensverhaal

Met veel genoegen kijk ik terug op twee weken Portugal. Werk, geen vakantie, maar zelden voelde werk zo feestelijk.
Van 6-12 september gaf ik voor de organisatie Olá Moita een workshop Levensverhaal in het rustige binnenland van Portugal. 

Bij de workshop met schrijfopdrachten, oefeningen en theorie vormden de zintuigen de rode draad. Hoe kan het ook anders op zo'n prachtplek waar je zintuigen voortdurend worden geprikkeld? Vanaf het landgoed met de camping was het uitzicht telkens anders maar altijd geweldig.

De deelnemers werden verrast en soms enigszins onthutst door wat de oefeningen en de prikkels van een andere omgeving oproepen aan vergeten of diepere herinneringen.
De sfeer was ontspannen én intens.

Behalve het schrijven waren er ook enkele activiteiten waardoor we de regio en de (eet)cultuur beter leerden kennen. Een fietstocht door de natuur bijvoorbeeld over het traject van een voormalige spoorlijn en de kookworkshop van chefkok João Quaresma. Eerst deden we met hem inkopen op de markt in Tábua en vervolgens maakten we samen een traditionele lunch in de sfeervolle keuken van een landgoed.

 


Op facebook van Olá Moita is meer te zien, evenals op de website.

Olá Moita organiseert ook in 2023 weer uiteenlopende workshops. Op dit moment zijn er al plannen voor een tekenworkshop en een gastronomische workshop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten