maandag 26 september 2022

Raadgedicht - mijn gedicht Chaos

Raadgedicht is een prachtig initiatief van schrijver en dichter Rian Visser. Kinderen en volwassenen gaan op zoek naar het ontbrekende woord in een gedicht. Dit najaar beleeft Raadgedicht al zijn achtste editie met 10 gedichten van uiteenlopende dichters.
Deze week is mijn gedicht Chaos het raadgedicht. In voorgaande jaren waren mijn gedichten 'Altijd prijs' en 'Thuis' ook al raadgedicht. Nieuw is deze keer dat er ook een video is waarop ik mijn gedicht voorlees. Uiteraard is het ontbrekende woord in de tekst niet te horen.
Tot donderdag 29 september om 16 uur kan iedereen via de website of de app van Raadgedicht het antwoord insturen. Vrijdag 30 september om 9 uur wordt het goede antwoord bekend gemaakt met een reactie van mij op de inzendingen.
Ik vind het een leuk idee dat deze week kinderen op scholen en thuis, én volwassenen nadenken over de oplossing.
Een mooie manier om mensen over gedichten te laten nadenken en de keuzes van een dichter bij elk woord.

Website Raadgedicht

Mijn auteurspagina op RaadgedichtHieronder het persbericht over Raadgedicht van dit najaar met daarin ook de dichters van de komende afleveringen.

12 september start de achtste editie van Raadgedicht voor iedereen vanaf 10 jaar!
Gedurende 10 weken verschijnen er 10 nieuwe raadgedichten. De gedichten zijn geschreven door bekende Nederlandse en Vlaamse dichters.
Deelnemers duiken in het brein van de dichter door te proberen een ontbrekend woord in het gedicht te raden. Elke maandag verschijnt een nieuw gedicht online en elke vrijdag wordt het complete gedicht getoond. In een woordwolk zie je welke woorden er ingezonden zijn. De dichters plaatsen een reactie op de woorden. Goed of fout is niet het belangrijkst: taalplezier staat voorop. 
Jaarlijks doen honderden scholen en poëzieliefhebbers mee. Iedereen vanaf 10 jaar kan gratis meespelen via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app (voor iPhone en Android). Zowel scholen als individuele deelnemers kunnen meedoen. 
Raadgedicht is een interactieve manier van lezen en schrijven. Dichters vinden het spannend om te ervaren welke woorden de lezers voor hun gedicht aandragen. Leerkrachten zijn enthousiast, omdat Raadgedicht tot een geconcentreerde manier van lezen leidt en tot een hernieuwde belangstelling voor poëzie in de klas. Poëzieliefhebbers maken op een andere manier contact met hun favoriete dichter of leren nieuwe dichters kennen. 

De gedichten zijn speciaal voor Raadgedicht geschreven door bekende dichters. Deze keer zijn dat:
week 1, 12 september, Pim Lammers
week 2, 19 september, Suzanne Weterings
week 3, 26 september, Annie van Gansewinkel
week 4, 3 oktober, Daniel Billiet
week 5, 10 oktober, Fetze Pijlman
week 6, 17 oktober, Linda Vogelesang
Herfstvakantie.
week 7, 31 oktober, Kasper Peters
week 8, 7 november Jos van Hest
week 9, 14 november, Milja Praagman
week 10, 21 november, Schiavone


Geen opmerkingen:

Een reactie posten