woensdag 6 april 2022

Dichters bij het Theekoepeltje

Tijdens de Culturele Ronde op 9 en 10 april in Wageningen treden uiteenlopende dichters op bij het Theekoepeltje aan het Wallenpad. Voor deze optredens werken Schrijversharten, Lijntje Po√ęzie en Vrienden van de Theekoepel samen.

Zelf maak ik deel uit van Schrijversharten, samen met Laurens van der Zee en Martijn Adelmund. Tijdens de Culturele Ronde in 2019 traden we ook op bij het markante Theekoepeltje dat tot nu toe vergeefs wacht op een mooie bestemming.
Zonde dat het nog steeds niet is gelukt om nieuw leven te blazen in dit gezichtsbepalende monument. Ik ben bang dat het na de opknapbeurt in 2021 weer zal verkommeren door weersinvloeden en leegstand.

De dichters die tussen 11 en 17 uur optreden (onder voorbehoud) zijn: Ivanka de Ruijter, Simon Oosting, Percy Cicilia jr., Samira van der Loo, Petra Sips, Leontien Jansen, Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en ik. De toegang is gratis.

Tijdens de Culturele Ronde stellen zo'n 70 kunstenaars hun ateliers open en ook zijn er optredens en demonstraties.

Vrijdag 8 april om 20 uur wordt de Culturele Ronde 2022 geopend in de bblthk. Dan zijn er ook culturele optredens. Laurens van der Zee en ik treden er namens Schrijversharten op. Ons optreden legt een lijntje naar de Boekenweek die ook die avond begint en waarvan het thema 'Eerste liefde' is. 

Het boekje van de Culturele Ronde met plattegrond van de deelnemende kunstenaars is onder meer in de bblthk te krijgen.

Meer informatie ook op:
https://www.cultureleronde.nl/


Vrienden van de Theekoepel op Facebook
Geen opmerkingen:

Een reactie posten