donderdag 31 maart 2022

Cascade

Ooit begon het met een idee voor een boekje en Hermanus Artisticus (Remko Zijlstra) benaderde me om ook een bijdrage te leveren. Ik schreef het gedicht 'Open'.
Maar boekje transformeerde in het idee voor een LP, waaraan dichters en muzikanten hun bijdrage leveren. De opnamen zijn inmiddels gemaakt en de LP komt naar verwachting eind dit jaar uit.
De ideeƫnstroom ging verder en Hermanus Artisticus verzamelde nog meer muzikanten, maar ook dans en video vinden een plaats in het project Cascade.
Na een voorproefje in februari bij 'Quiet is the new loud' in de bibliotheek van Wageningen is er zondag 3 april de complete voorstelling. Althans, compleet voor nu, want het project blijft in ontwikkeling. Zelf treed ik ook op.
Cascade begint om 15 uur en de toegang is gratis. Meer informatie in het persbericht hieronder.

PERSBERICHT

Creatief bloed stroomt waar het niet gaan kan. Dit geldt ook, of misschien wel juist, wanneer er een lockdown is. Op zondag 3 april om 15.00 uur zal daar in de bblthk het ultieme voorbeeld van worden getoond. C A S C A D E, een project van vele, met name Wageningse, makers onder leiding van HermanusArtisticus, begon namelijk vanuit de lockdown en bracht een groot aantal kunstenaars samen tot een creatieve “stroming”.

Vandaar ook de keuze voor de naam C A S C A D E, wat zoveel betekent als een trapsgewijze waterval of waterstroming. Deze naam staat symbool voor de achttien schrijvers, muzikanten en de danseres die, ieder vanuit hun eigen discipline, samenkomen in een unieke kunstzinnige ervaring.

Om zoveel mogelijk mensen mee te laten deinen op deze creatieve stroming, die een combinatie is van hoorspel, muziek en poƫzie, is besloten om deze op vinyl vast te leggen. De LP is inmiddels opgenomen en zal naar verwachting in december worden gepubliceerd.
Hieraan voorafgaand zal een aantal liveshows plaatsvinden, waarbij de groep makers hun kunsten vertoont, veelal in de vorm zoals deze ook terug te horen is op de LP. De liveshows zijn namelijk aangepast aan een live publiek en bevat ook danselementen.

Aan dit project werken mee als schrijver/dichter: Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel, Frio Jongbloed, Ellen van de Kolk, Herman van de Kolk, Petra Sips, Wijnand Steemers en Laurens van der Zee. De muziek is vervaardigd door HermanusArtisticus, Jesse Blauwhof, Mali Boomkens, Fred Cornelissen, Henriette Cornelissen, Nienke Deiters, Anna Kluen, Inge van de Kolk en Robin Post. De danselementen worden verzorgd door Sanne Kooiker.

Cascade op Instagram

Cascade op website bblthk Wageningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten