vrijdag 1 december 2023

De kastjes met sterke gedichten gaan open

Vandaag 1 december is het eerste kastje geopend in de bibliotheek van Wageningen. Daarin hangt het favoriete gedicht van een lezer. In de aanloop naar kerst gaat elke dag een nieuw kastje open, 24 in totaal. Niet alleen de gedichten zijn te zien, maar ook de motivatie van de inzenders plus beschouwingen van Schrijversharten.
De oproep van Schrijversharten (Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en ik) leverde tientallen inzendingen op. Ook de niet geselecteerde gedichten zijn elders in de bieb te zien.
Schrijversharten voert dit project uit in samenwerking met de bblthk Wageningen. Voor de sfeervolle versiering hebben Anneke Rot en Ricky Geurds gezorgd.
Bovendien heeft Anneke Rot anagrammen georganiseerd met de letters: sterke poëzie leeft in Wageningen. Bezoekers van de bieb kunnen hun woordenrijkdom daarbij uitleven en hun vondsten tonen.

Speeddaten met gedichten

Het sluitstuk van het project is op zaterdag 23 december. Van 14.00 tot 15.30 uur is er Speeddaten met gedichten. Inzenders en andere gedichtenliefhebbers zijn welkom. Breng je favoriete gedicht of bundel mee. In een sprankelende en sfeervolle ontmoeting gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de kracht van poëzie. Ook is er muziek en we treden op met Schrijversharten.

Meer informatie op de website van de bblthk: https://www.bblthk.nl/nieuws/2023/sterke-poezie-in-donkere-dagen.html

Website Schrijversharten  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten