dinsdag 16 juni 2015

Schrijversharten op het Leeffestival

Het 'bouwpakket' van het anagramspel
SPELEN MET DE TAAL IS AANSTEKELIJK

Met de 29 letters uit die zin kan het publiek zich uitleven op het Leeffestival dat dit jaar als motto 'Besmettelijk' heeft. Schrijversharten, het collectief van Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en mezelf levert met het anagramspel een bijdrage aan het Wageningse festival op 28 juni. Op drie plaatsen in de binnenstad zijn we te vinden met letters in allerlei vormen. Vrijwilligers van het Leeffestival hebben de afgelopen maanden de letters vervaardigd (zie foto).

Foto: Proef Wageningen Magazine/Cees Beumer

Maar woordpuzzelaars kunnen zich nu al voorbereiden. Op de website van www.schrijversharten.nl staat de link om het 'bouwpakket' te downloaden dat Vital Robat van het Leeffestival maakte.
Let wel, voor een zin mag elke letter uit het 'bouwpakket' slechts één keer worden gebruikt.
Volgens de bedenkers van het anagramspel, Anneke Rot en Laurens van der Zee, zijn honderden combinaties mogelijk.

Enkele voorbeeldzinnen en meer informatie in het persbericht hieronderPERSBERICHT
Schrijversharten met anagramspel op Leeffestival Wageningen

Spelen met de taal is aanstekelijk

‘SPELEN MET DE TAAL IS AANSTEKELIJK’.  Met de letters van deze zin kan het publiek zich uitleven tijdens het Leeffestival op 28 juni. De zin sluit aan bij het thema ‘Besmettelijk’ dat het Leeffestival dit jaar heeft. Schrijversharten staat met het anagramspel op drie locaties in de Wageningse binnenstad.
Schrijversharten is het collectief van de Wageningse schrijvers Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel en Laurens van der Zee.
Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe oneindig veel combinatiemogelijkheden deze 29 letters hebben.
Vrijwilligers van het Leeffestival hebben de letters uit aansprekend materiaal vervaardigd. Daardoor zijn de nieuwe zinnen niet alleen leuk om te lezen, maar ook vrolijk om te zien.
Anneke Rot en Laurens van der Zee hebben het anagramspel bedacht en ze gaan ervan uit dat er honderden zinnen mogelijk zijn.  Enkele voorbeelden: Een man klikte iele stadsplaatjes / Die kale maat stak ijslepels in eten / Akelei, dat is een plant met slakjes / Een dame eist als klant je pils, Kate/ Kees lijnt: eet alles met pindakaas.

Mensen kunnen thuis alvast puzzelen op de mogelijkheden. Elke letter mag maar een keer worden gebruikt. Vital Robat van het Leeffestival maakte daarvoor een ‘bouwpakketje’ met alle letters. Het is ook te vinden op www.schrijversharten.nl
Kinderen mogen met de letters losse woorden vormen.

Schrijversharten is het samenwerkingsverband van de Wageningen schrijvers Annie van Gansewinkel, Martijn Adelmund (stadsdichter) en Laurens van der Zee (oud-stadsdichter). Zij willen door uiteenlopende activiteiten het proces en de achtergronden van het schrijven zichtbaar maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten