donderdag 27 juni 2024

Wandel mee met Dichters op de Berg

Wandel op zondag 30 juni in Wageningen mee met Dichters op de Berg. Om 15 uur begint onze poëziewandeling in het Arboretum Belmonte.
Met 16 dichters hebben we ons laten inspireren door de kunst van Beelden op de Berg en 'Heksenkruid, decolonising botany', het thema van deze vijfjaarlijkse kunstmanifestatie.
Ongeveer tien dichters lezen hun gedichten voor en er is muziek van Rami Mershed. Deelname aan de wandeling is gratis. De start is bij het Koetshuis.

Op 15 september is er om 15 uur nogmaals een poëziewandeling.
Beelden op de Berg is elke dag open en duurt tot en met 15 september.Zelf heb ik een gedicht geschreven bij het werk 'Gift of a Root' van Razia Barsatie.

Detail Werk Razia BarsatieEn wil je de wandeling op eigen houtje doen, gebruik dan de app izi.travel Zoek op: Wageningen > Poëzie bij Beelden op de Berg. Al dan niet bij de locatie kun je de teksten lezen en een aantal dichters leest het werk ook voor in de app.

Binnenkort verschijnt bij uitgeverij Blauwdruk een bundel met de gedichten. Die is, evenals de catalogus en essays, te koop bij de ontvangstruimte in het Koetshuis.

Werk Femke HerregravenOns collectief Schrijversharten (Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en ik) werken voor dit project als Dichters op de Berg samen met Petra Sips.
Meer informatie over Dichters op de Berg en de poëziewandeling op de website van Petra Sips.

De website van Beelden op de BergGeen opmerkingen:

Een reactie posten