donderdag 27 april 2017

Culturele ronde 2017 - terugblik

Met veel genoegen kijk ik terug op de Culturele Ronde 2017 in Wageningen. Met Schrijversharten namen we daaraan deel en we deden dat in een mooie samenwerking met Eigenhandig/Zideris Wageningen. Bewoners en medewerkers gaven prachtig vorm aan onze landschapsgedichten die te zien waren op 22 en 23 april.
Liefst 19 gedichten van ons drieën hingen langs de Grebbedijk, de Gen. Foulkesweg en het Bergpad.

Onze bijdrage stond voor mij in het teken van Kijken. Kijken naar het landschap, impressies verwerken in gedichten en vervolgens door een kader weer naar het landschap kijken. Bijzonder hoe anders je dan kijkt.

Die reactie kreeg ik ook van passanten. Hé, een bankje, met een naamplaatje (Tante Klaartje Bankje). Of nooit eerder gezien, die betonnen strook in de uiterwaarden (mijn gedicht: Landingsstrip).

De reacties van het publiek waren erg positief. Er ontsponnen zich bijvoorbeeld gesprekken over wie tante Klaartje was. Over de achterkant van de haven. Over de serieuze gedichten en over de melige, want de variëteit was groot.
Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en ikzelf zijn immers ook heel verschillend.
We hoorden van mensen dat ze het jammer vonden dat de gedichten slechts twee dagen te zien waren. Voor ons smaakt het ook naar meer, dus wie weet. 


 


De Cameraclub Wageningen bracht de Culturele Ronde, waaraan bijna 80 kunstenaars meededen, helemaal in beeld. Foto's zijn te zien op facebook.

Website Culturele Ronde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten