donderdag 26 januari 2017

Schrijversharten op Gedichtendag

Werksessie Schrijversharten vandaag
Met de Gedichtendag vandaag luiden Nederland en België de Poëzieweek in. Overal in het land zijn activiteiten.
Ook als Schrijversharten - waarin ik al twee jaar samenwerk met Laurens van der Zee en Martijn Adelmund - laten we deze Gedichtendag van ons horen. Vanmiddag kwamen we echter in een bijzondere samenstelling bij elkaar in Wageningen.
Schrijversharten kreeg namelijk voor 1 dag een 'ruilhart': Lara de Brito, anders wethouder van onder meer Cultuur. Vandaag ruilt Martijn Adelmund, stadsdichter van Wageningen, met haar. Hij neemt afspraken over van haar, en omgekeerd.

Laurens en ik hadden vanmiddag een aangename werksessie met Lara de Brito. We hebben inhoudelijk samen gewerkt aan gedichten en elkaar bijgepraat over lopende en komende activiteiten van Schrijversharten. In maart leveren we een bijdrage aan de theaterproductie Taboes van het Wagenings Werktheater en we doen mee aan de Culturele Ronde in april.
 
En vandaag vieren we Gedichtendag. Dat doen we op twitter met een zogenoemde flashmop, vanwege het thema Humor van deze Poëzieweek.
Ik vind dat zelf een lastig thema. Op het moment dat je een gedicht met humor aankondigt, verwachten mensen al gauw dat ze dubbel liggen van het lachen.
Dat gebeurt geenszins bij mijn gedichten. Laten we het erop houden dat ze in elk geval onder het schrijven een glimlach bij mij opwekken.
Laurens en ik zorgen er met onze tweets mede voor dat Gedichtendag al bijna de hele dag trending is op twitter.
Lara de Brito heeft zich serieus en met toewijding van haar taak gekweten. Haar gedichten zijn in elk geval ook te lezen op het facebook-account van Martijn Adelmund. Zij heeft dat namelijk voor een dag gekaapt.
En Martijn? Die is vandaag met heel andere zaken bezig. Volg hem op het twitter-account van Lara de Brito, want dat heeft hij gekaapt.
Schrijversharten twittert vanavond nog even voort. #flashmop #schrijversharten

http://www.poezieweek.com/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten