vrijdag 4 februari 2022

BiebBoys en Jatgedichten

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. En zeker als je daarmee kinderen enthousiast aan het lezen, en schrijven, krijgt. De BiebBoys hebben deze keer een goed idee om kinderen aan te zetten tot gedichten lezen en schrijven.
In de nieuwste lesbrief staan leuke opdrachten zoals het maken van een serenade, een liefdesliedje of gedicht. Handig ook alvast voor Valentijnsdag binnenkort.
Een levendig en eigentijds filmpje spoort kinderen van groep 5 tot en met 8 aan om aan de slag te gaan: de Bieb Boyband. Bij de lesbrief zijn ook Jatgedichten te downloaden. Elementen om uit te shoppen voor een nieuw gedicht of liedje.

Mijn gedicht Thuis is een van die Jatgedichten. Het was in 2018 een Raadgedicht, in het mooie poƫzieproject van collega Rian Visser. In 2019 verscheen het ook in mijn boek 'Op reis met heimwee' (uitgeverij De Eenhoorn).
Ik zou zeggen tegen de kinderen: Jat naar hartenlust uit mijn gedicht en uit die van 3 andere dichters Reine Pelseneer, Bas Rompa en Simon van der Geest. En maak er zelf ook iets moois van!

Overigens heeft het project BiebBoys mij wel eerst netjes toestemming gevraagd om mijn gedicht over te nemen. Gedichten zomaar jatten mag immers niet.

Vorig jaar riep NBD Biblion de BiebBoys uit tot Jeugdspecialist 2021.

BiebBoys in de Klas is een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De lespakketten worden mede mogelijk gemaakt door het netwerk van Overijsselse Bibliotheken en het Gelders Bibliotheeknetwerk, in samenwerking met Rijnbrink. 

Website de BiebBoys

Ook thuis kun je filmpjes van de BiebBoys bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten