maandag 13 september 2021

Tentoonstelling Ruimte in KapelExpo Renkum

Na drie keer corona-uitstel gaat op 25 september dan toch eindelijk onze tentoonstelling 'Ruimte' open in de KapelExpo Renkum. Samen met beeldend kunstenaars Sharon Burggraaf, Trijnie Goudriaan en Lia Stouten heb ik me in mijn gedichten laten inspireren door het thema Ruimte.
Juist die plek, de voormalige kapel Sancta Maria aan de Utrechtseweg in Renkum, was bij mij leidend. In 2019 heb ik er een intensieve schrijfweek gehad voor mijn nieuwe non-fictieboek. Er ontstonden ook gedichten over onder meer troost, spijt en vrijheid.
Hoewel het werk van ons vieren heel verschillend is, past het ook op een wonderlijke manier prachtig bij elkaar.

Hieronder de tekst van het persbericht en praktische informatie.

Kunstenaars verbeelden Ruimte

 

Vier kunstenaars vinden elkaar in het thema Ruimte. Vanuit hun verschillende achtergronden leidt dat tot subthema’s als: kleur, groen, inkeer, sfeer en horizon.

Het werk van Sharon Burggraaf, Annie  van Gansewinkel, Trijnie Goudriaan en Lia Stouten is te zien in de KapelExpo in Renkum tijdens de weekenden van 25 september tot en met 10 oktober.

Ruimte beïnvloedt het werk van de kunstenaars uit Wageningen en Bennekom. Al doende scheppen zij ruimte.

Lia Stouten ziet dichtregels in de lijnen van een landschap, Trijnie Goudriaan toont open en gesloten vormen waarin vaak natuurlijke elementen zijn te herkennen. Structuur en kleur zijn daarbij sfeerbepalend. Sharon Burggraaf maakt imaginaire landschappen waarbij koffertjes en mapjes fungeren als drager van het beeld en Annie van Gansewinkel laat zich in de beslotenheid van de kapel terugvoeren in de tijd.

 

Dat de tentoonstelling ook een lichtvoetige kant heeft, blijkt uit de omschrijving van hun werken. Zo werkt Lia Stouten met druksels, maakt Trijnie Goudriaan verfsels, Sharon Burggraaf breisels en Annie van Gansewinkel schrijfsels.

De bezoeker van de tentoonstelling Ruimte treft een veelheid van uitingsvormen aan: huisjes, koffertjes, mapjes, banieren, handrollen, leporello’s en schilderingen.

 

De tentoonstelling is, volgens de dan geldende coronamaatregelen, geopend op 25/26 sept, 2/3 okt, 9/10 okt, telkens van 12-17 uur

KAPELexpo, Utrechtseweg 131, 6871DR Renkum. Vrij toegang.Sharon Burggraaf, Trijnie Goudriaan en Annie van Gansewinkel zijn lid van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen, Lia Stouten is lid van het grafiekplatform voor Originele Grafiek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten