vrijdag 17 juli 2020

De Dodge Dichters, cultuur uit de laadbak

Foto: Laurens van der Zee
In juli en augustus treden elke zaterdag De Dodge Dichters op in het centrum van Wageningen. De laadbak van een oud vrachtwagentje uit 1942, een Dodge pick-up, dient als podium.
Op zaterdag 11 juli opende wethouder Anne Janssen van Cultuur deze serie optredens. Stadsdichter Ivanka de Ruijter was de eerste dichter die op de hoek van de Stationsstraat en de Hoogstraat de laadbak betrad om gedichten voor te dragen. Met voornamelijk zon, een mooie auto en de dichteres in bijpassende kleding was dit optreden een mooie start van de Wageningse Cultuurzomer.
Optreden Ivanka de Ruijter
Zij trad als 'Dodge Dichter' in deze auto op tegenover de bblthk en ook op de Markt bij het stadhuis.
Met steun van de Gemeente Wageningen is deze Cultuurzomer, een initiatief van de Wageningse muzikant Jasper Somsen, mogelijk gemaakt. Meer activiteiten zullen nog volgen.
De Dodge Dichters gaan door tot eind augustus, met elke zaterdag tussen 11 uur en 13.30 uur optredens in het centrum.
Chauffeur en eigenaar van deze Dodge pick-up uit 1942 is oud-stadsdichter Laurens van der Zee. Zaterdag 18 juli is de vorige stadsdichter van Wageningen, Martijn Adelmund, in de laadbak te zien en te horen.
De 'Dodge Dichters' is een initiatief van de Wageningse schrijversgroep Schrijversharten in samenwerking met de stadsdichters en de bblthk.
Ik maak met Laurens van der Zee en Martijn Adelmund deel uit van het schrijverscollectief Schrijversharten. Op 25 juli treedt Laurens op, 1 augustus is de laadbak mijn podium.

Video-impressie van optreden Dodge Dichters 1 augustus, gemaakt door Veluwezoom in Beeld:

De Dodge Dichters, ook de komende zaterdagen in juli en augustus. Telkens om 11 uur tegenover de bbthk, om 12 uur op de Markt bij het Stadhuis en om 13 uur weer bij de bblthk.

Programma tot dusver (de overige dichters van augustus worden binnenkort bekend):

18 juli - Martijn Adelmund
25 juli - Laurens van der Zee
1  aug - Annie van Gansewinkel, met als gastdichter Laurens van der Zee
8  aug - Tim Horsting
15 aug - Ruud Verwaal
22 aug - Dr. Anders (Sander Essers) 
29 aug - Petra Sips, Simon Oosting, Sander Reimink

Zie ook websites

Geen opmerkingen:

Een reactie posten