donderdag 13 juni 2019

Odensehuis Wageningen, een bijzondere plek

Bij het ouder worden hopen we allemaal dat het ons niet overkomt: dementie. Een ziekte die het geheugen aantast waardoor kennis, vaardigheden en herinneringen zwakker worden of verdwijnen.
Maar dementie en andere geheugenklachten hebben zoveel verschillende verschijningsvormen.
Bij alles wat niet meer kan, is er ook nog veel wat wél kan. Dat heb ik de afgelopen tijd ervaren in het Odensehuis in Wageningen waar ik sinds dit voorjaar workshops geef aan de bezoekers: Werken met taal. Schrijven, maar ook spelen met taal, luisteren naar gedichten en naar elkaars ervaringen. In een rustige sfeer van openheid en vertrouwen, voor mijzelf ook weldadig. Dit is wat er op dit moment is, en het is goed.

In het Odensehuis zijn voor de vaste bezoekers met geheugenklachten of beginnende dementie uiteenlopende activiteiten. Ze kunnen zich bijvoorbeeld bezighouden met muziek, drama, beeldende kunst, qigong, wandelen, tuinieren, fitness, tango, tai chi en excursies.

Het Odensehuis zit in het prachtige voormalige gebouw van Landmeetkunde aan de Hesselink van Suchtelenweg 6. Ruim en licht, met een geweldig uitzicht over de uiterwaarden. Onlangs is het uitgebreid en vernieuwd.
Daarom is er zaterdag 15 juni 2019 een open dag, niet alleen voor buurtbewoners maar ook voor andere belangstellenden.
In de ochtend zijn er onder meer workshops: Kracht van Kunst door Fransje Smit en Werken met taal door mij. Om 10.30 uur is de inloop en opening.
's Middags zijn er onder meer muzikale optredens.

Meer informatie over het Odensehuis op de website

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten