maandag 30 juli 2018

Life in Lost Gloves

Foto: Gelske Kwikkel
Bijna is het zover: onze tentoonstelling Life in Lost Gloves. Een bijzondere samenwerking met beeldend kunstenaar Jacqueline van Bergeijk en fotograaf Gelske Kwikkel. Na een lange voorbereiding gaat de tentoonstelling op 10 augustus open in Wageningen en is vervolgens te zien tot en met 26 augustus in het weekend en op woensdagen.

Alle drie zijn we samen, vanuit onze eigen discipline, gekomen tot een som van veel meer dan de delen. Ik voelde me uitgedaagd met eigen en andere ogen te kijken en er was voortdurend een wisselwerking.
Voor mij als dichter in het Nederlands was de titel niet meteen evident. Maar alleen al ritmisch en muzikaal vond ik hem beter dan: het leven in verloren handschoenen. Reden genoeg dus voor deze klinkende titel.

Hieronder het persbericht met meer informatie, onder meer over de gedichtenworkshop die ik op 22 augustus geef bij deze tentoonstelling.


Tentoonstelling Life in Lost Gloves

Hoe gevonden handschoenen leiden tot bijzondere kunstwerken. Dat laten kunstenaars Jacqueline van Bergeijk, Gelske Kwikkel en Annie van Gansewinkel zien in Life in Lost Gloves. Deze tentoonstelling is in Wageningen te bekijken van 11 tot 26 augustus 2018 in de Binnenstadswinkel, Hoogstraat 15 in Wageningen.

Zijn het wezens, mensen, wijzelf misschien?
Zoekend, schuilend, op de vlucht, troostend, verhalend.
Drie uiteenlopende kunstenaars hebben elkaar gevonden om die verhalen, onze verhalen, vast te leggen. In sculpturen, foto’s en gedichten.

Het begon allemaal met de verloren handschoenen die beeldend kunstenaar Jacqueline van Bergeijk al jaren in Wageningen van de straat opraapte. Ze maakte er sculpturen van en groepeerde ze tot opstellingen die toeschouwers raakten. Zij herkenden geschiedenis, actualiteit, aspecten van hun eigen leven.
Fotograaf Gelske Kwikkel haalde sommige personages uit de schaduw en zette ze in het licht, andere liet ze juist in het duister. Zo ontstond de spanning tussen donker en licht.
Vervolgens liet dichter Annie van Gansewinkel de beelden op zich inwerken, probeerde gedachten en gevoelens te lezen.
Door de samenwerking van de drie kunstenaars zijn beeld, foto en woord onverbrekelijk met elkaar verbonden. Toch willen ze de toeschouwer ruimte laten om zich een eigen verhaal te vormen.

Wethouder van cultuur Anne Janssen opent de tentoonstelling op 10 augustus om 17 uur. Verhalendichter Renske Kwikkel treedt dan op en laat zich muzikaal inspireren door het tentoongestelde werk.
Openingstijden van 11-26 augustus: za en zo 12-17 uur; wo 10-14 uur. Toegang gratis.

Op 22 augustus geeft Annie van Gansewinkel van 14-16 uur een gedichtenworkshop bij de tentoonstelling. (5 euro, incl. koffie of thee) Aanmelden voor 17 augustus via info@annievangansewinkel.nl

------------------------
Bij de tentoonstelling verschijnt een ge√Įllustreerde catalogus.
We zijn lid van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen
De gemeente Wageningen heeft de tentoonstelling financieel mogelijk gemaakt. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten