donderdag 19 september 2013

Kinderpodium

Op veel basisscholen wordt gelukkig met enige regelmaat toneel gespeeld. De musical van groep 8 is een traditie en ook bij feestelijke gelegenheden of bij weekopeningen en -sluitingen spelen kinderen toneel.Sommige leerkrachten bedenken zelf een idee voor toneel, anderen zijn daar misschien minder bedreven in of hebben te weinig tijd.
Daarom bedacht Erna de Wilde de website Kinderpodium Daarop staan korte toneelstukjes (10 minuten) en wat langere (15-20 minuten). Ze zijn ingedeeld in leeftijdcategorie en thema, zoals jaargetijde, Kerstmis, Sinterklaas en overige. De stukken zijn in het algemeen met weinig middelen te spelen.
Leerkrachten kunnen de stukjes met tekst en regie-aanwijzingen tegen betaling downloaden van de site. Ook komen er presentaties op te staan, zoals nu al een om de aanstaande Kinderboekenweek op school te openen.
De site is nog in opbouw, maar Erna de Wilde heeft veel plannen, onder meer om prentenboeken en AVI-verhalen op de site te zetten.

Ik vind het erg leuk dat een toneelstukje van mij al op de nieuwe site staat:
Hiep hiep voor Juf Het is een stuk van ongeveer 10 minuten voor groep 7/8, thema Feest.
Korte inhoud: Juf Jet is jarig en de klas heeft een verrassing bedacht. Vandaag hoeft Juf niet te werken. De kinderen nemen het over. Maar al gauw wordt het in de klas een puinhoop. Waar maken ze Juf Jet echt blij mee?

Schrijvers die willen meewerken, vinden daar op de site ook informatie over (zie: Manuscripten).
Hopelijk weten veel leerkrachten de weg te vinden naar Kinderpodium.nl en kunnen kinderen nog meer toneelspelen op hun school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten