woensdag 17 april 2013

3000 woorden

3000 woorden, de veelzeggende titel van een verhalenbundel die gisteravond in Veenendaal werd gepresenteerd. Het zijn totaal verschillende verhalen, uiteenlopende settings, karakters en stijlen. De overeenkomst is dat ze alle rond de 3000 woorden tellen en dat de negen schrijvers hiermee hun cursus afsloten. Het was de cursus 'Schrijven met schrijvers' die de Volksuniversiteit Veenendaal organiseerde met en bij Boekhandel Van Kooten.
Collega Greet Beukenkamp en ik gaven theorie en oefeningen en begeleidden de deelnemers bij hun verhaal. 
Omslagontwerp:
Annemarie Visser


Dat was een intensief proces en voor de deelnemers niet altijd gemakkelijk. Aan ideeën ontbrak het hen niet, naast de plotlijn waren er soms vele zijlijnen, meer dan eens stof voor een heel boek. Maar op zeker moment moest het mes er grof in, omdat de richtlijn 3000 woorden was.
Het schrijfadagium 'kill your darlings' deed zich ook hier gelden, maar uiteindelijk werd het resultaat krachtiger.
De bekroning was gisteren de presentatie van de bundel en er was een grote opkomst bij de boekhandel. Eerst gaf schrijfster Ella Marjon een lezing over haar weg tot publicatie en andere schrijfervaringen. Daarna kon dan toch eindelijk het doek worden weggehaald van de stapels boeken. 
Afbeelding Boekhandel Van Kooten
De cursisten vormden bij de onthulling een glunderend gezelschap: Ria Bakker, Lilian van Cooten, Jamie de Jongh, Barbara van Nieuw-Amerongen - Bakker, Wim Smid, Madelon van Son, Annemarie Visser, Louis van Voorthuisen en Michiel de Wit.
De bundel 3000 woorden is voor 3,50 euro te koop bij Boekhandel Van Kooten in Veenendaal.
De Volksuniversiteit Veenendaal organiseert in het komende cursusseizoen weer nieuwe schrijfcursussen.

Volksuniversiteit Veenendaal
Facebook - Boekhandel Van Kooten

2 opmerkingen:

  1. Annie heeft zich, samen met Greet Beukenkamp een prima prestatie geleverd, met de begeleiding van de bovenstaande groep!

    Louis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel, Louis. Het was een genoegen om jullie te begeleiden en we zijn net als jullie trots op het resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen