vrijdag 24 augustus 2018

Verhalen in handschoenen

Dat handschoenen zoveel verhalen kunnen oproepen, had ik niet verwacht. Na twee weken tentoonstelling Life in Lost Gloves in Wageningen is dat wel de grootste verrassing. Dit weekend, 25 en 26 augustus zijn onze sculpturen, foto's en gedichten voor het laatst te zien. Gratis toegankelijk van 12 tot 17 uur in de Binnenstadswinkel, Hoogstraat 15, Wageningen.

Het begon met de handschoenen die Jacqueline van Bergeijk op straat vond. Bij haar sculpturen maakte Gelske Kwikkel foto's en ik gaf een impressie in gedichten. Door die verschillende disciplines voegden wij er onze eigen interpretaties en verhalen aan toe.
Veel mensen kwamen de afgelopen weken al naar de tentoonstelling. Zij zien er eigen ervaringen en verhalen in en dat maakt het voor mij ook zo interessant. In deze tentoonstelling wisselen we verhalen uit én ze ontstaan er.
Zo gaf ik woensdag een gedichtenworkshop bij de tentoonstelling. In een intense sfeer van aandacht schreven acht deelnemers hun eigen gedichten, met weer eigen verhalen.
Heel bijzonder dat onze tentoonstelling daartoe blijkbaar oproept.

 
We zijn ook erg gelukkig met deze ruimte die de Binnenstadswinkel van de gemeente Wageningen ons deze maand ter beschikking stelde. Zij is getransformeerd tot een ingetogen galerie waar ons werk prachtig tot zijn recht komt.

Kunstenaars in Wageningen hebben behoefte aan dit soort ruimtes. Hopelijk hebben we met onze tentoonstelling ook zichtbaar kunnen maken hoe belangrijk zo'n plek is en welke verbindende mogelijkheden die biedt.

Life in Lost Gloves nog niet gezien? Dit weekend laatste kans!

Bij de tentoonstelling is ook een catalogus te koop met alle foto's en gedichten plus een toelichting op ons werk.Eerder blog Life in Lost Gloves

Geen opmerkingen:

Een reactie posten