zondag 20 mei 2012

Zeldzame vogel

Ik heb hem dus niet gezien, de grijze wouw. Net te laat arriveerde ik vanmorgen in het Binnenveld waar nog vogelaars samenschoolden. Enkelen leken wat onthutst dat de vogel ineens gevlogen was. Ruim een uur had de grijze wouw (categorie: zeer zeldzaam) zich laten zien in de populieren of op een paaltje tussen de weilanden.

De grijze wouw was overigens niet het doel van mijn fietsrondje, maar vlak voor vertrek was 'drukte in het Binnenveld' een toptweet.
Achteraf denk ik de bijzondere vogel gistermiddag al te hebben gezien. Gewoon vanuit mijn achtertuin, - op een boogscheut immers van het Binnenveld -, zag ik een grote vogel planeren. Die kon ik niet thuisbrengen.
Het kán de grijze wouw zijn geweest, die ook gisteren al waargenomen blijkt te zijn.
En anders heb ik hem dus gemist. Soit.
Even later zag ik in een weiland wel de ooievaar (categorie: vrij algemeen) en dat maakte me ook blij.


Ook een mooi gezicht: vanaf de Grebbedijk bloeiend koolzaad.


Waarnemingen Vogelwerkgroep KNNV Wageningen e.o.

4 opmerkingen:

 1. Vanavond ook eens met de verrekijker door het Binnenveld gefietst. Geen grijze wouw, maar ook geen andere vogelaars. Heerlijk rustig en toch mooie vogels gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bange vraag is of al die mooie vogels zich in het Binnenveld nog thuisvoelen als de gemeenteraad van Wageningen windmolens toestaat.
  Uit energie-oogpunt moet ik zo'n besluit wel toejuichen, - en niemand wil die dingen in zijn achtertuin- , maar waarom in mijn dierbare Binnenveld?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zag op Twitter (heb namelijk een weekje vrij en ben dus niet bij de gemeenteraadsvergadering) dat amendement om geen windmolens te Wageningen te plaatsen is verworpen.ben het daar ook wel mee eens. Ik denk overigens dat de vogelschade ( om het oneerbiedig te noemen) wel mee zal vallen.

  BeantwoordenVerwijderen