dinsdag 15 mei 2012

Vrolijke lezer

Als schrijver word ik helemaal vrolijk van het enthousiasme van Ramin, een jongen van 10 uit Den Bosch. Ramin is namens de provincie Noord-Brabant Senaatslid 2012 voor de Kinderjury. Uit elke provincie is een kind gekozen om een oordeel te geven over de kinderboeken die vorig jaar verschenen. Op 6 juni wordt bekend welke schrijvers met welke boeken zijn gekozen door de kinderen van Nederland. De Senaat heeft daar een speciale stem in.

Ramin is geestdriftig van boeken, maar hij is ook nog eens energiek en inventief in het benaderen van schrijvers en anderen. Zo heeft hij pas eigenhandig zijn Ramin's site tot stand gebracht en het plezier spattert van de website af.
Bezoekers kunnen een bericht achterlaten in het gastenboek of hun mening geven in een poll (bij de eerste peiling gaan de boekenlezers trouwens op kop). Ramin verstuurt zelfs een heuse nieuwsbrief aan wie dat wil.
Aanstekelijk en leuk om te zien hoe een kind warm loopt voor zijn ideeën en daar ook voortvarend uitvoering aan geeft.

http://www.kinderjury.nl/

2 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Annie, wat een ontzettend leuke site inderdaad. Bedankt voor de tip. Ik heb meteen een berichtje bij Ramin achtergelaten. Ben helemaal vrolijk nu...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, leuk hè, Saskia, dat enthousiasme van hem. Hij is 10!
    Mooi zoals je gereageerd hebt in zijn gastenboek, dat zal hij leuk vinden. Waarschijnlijk krijg jij ook de vraag om je aan te melden voor zijn nieuwsbrief. Nog meer vrolijkheid in je mailbox.

    BeantwoordenVerwijderen