vrijdag 16 juli 2010

Stoerewatjeskamp


Het is er: mijn nieuwe boek 'Stoerewatjeskamp'. Uitgeverij Maretak geeft het uit in de serie Villa Alfabet Rood en het is bedoeld voor 10+. Het is een stevig boek geworden van 136 blz. met heerlijke tekeningen van Els van Egeraat.

De verlegen Noud en de stoere Kiki komen elkaar tegen in het vakantiekamp 'Krokodillen en vogeltjes'. Hun groepen krijgen meer met elkaar te maken dan ze willen. De eerste dagen zijn ze er met tegenzin. De stoeren willen helemaal niet mediteren en toneel spelen, de watjes zien niets in apenkooien en vechtsport. Als beide groepen samen survivallen, loopt het behoorlijk uit de hand.
En wat wil Moussa uit Afrika eigenlijk zeggen met zijn verhalen tijdens het djembé spelen?
Met dit boek wil ik een vlot, eigentijds verhaal vertellen, maar het gaat ook over weerbaarheid. Ed Koekebacker maakte er mooie vragen en opdrachten bij die ingaan op gedachten en emoties van de lezers.

1 opmerking:

  1. Mooie recensie van de NBD/Biblion die de bibliotheken gebruiken voor een eventuele aankoop. Daar kan ik als schrijver helemaal blij van worden.
    http://mom.biblion.nl/olifant/olifant.dll?doctype=AI&ppn=32747016X&isbn=9789043703659&lid=2010223710&aut=gansewinkel&ti=stoerewatjeskamp&bibliotheek=1&style=0

    BeantwoordenVerwijderen