vrijdag 28 oktober 2011

Geluksdag (1)

Heb je het geluk gevonden en wil je anderen leren hoe zij dat ook kunnen vinden? Ben je op zoek naar het geluk en wil je weten hoe anderen dat gevonden heb? Wil je eindelijk wel eens een gelukkig mens zien? Zoek je niet en ben je al gelukkig met wat je toevallig vindt?
Weet je net als ik dondersgoed dat geluk niet als permanente staat van zijn voorkomt, maar dat het gaat om gelukkige dagen, uren, momenten misschien slechts?
Zoeken, vinden, zien, ervaren. Dat kan morgen allemaal op de Geluksbeurs in Wageningen (Hof van Wageningen, 11-17 uur). De organisatie Happiness4all laat een palet zien van methodes, intu├»tieve aanpak, verrijkende zaken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.
Er zijn onder meer workshops, lezingen en consulten. Van een eerdere editie is me bijgebleven dat er een open sfeer was van aandacht en eerbied voor elkaar. Ik vind het een roerend gezicht te merken dat zoveel mensen op hun eigen manier proberen vorm te geven aan hun leven. Ieder mens knokt immers zijn eigen knokseltje, zoals psycholoog Nico Frijda ooit zei.
Zelf heb ik er een stand op de informatiemarkt, waar ik informatie geef over mijn schrijfcursussen. Zoek je het antwoord op een schrijfvraag, misschien vind je dat dan morgen bij mij.

Schrijven maakt vrij, blij en soms zelfs gelukkig.
Dat doet me denken aan het gedicht Waarom schrijf ik' van Toon Tellegen, dat zo begint:
Ik schrijf omdat ik wil schrijven
dat ik gelukkig ben.

Eerder weblog - Ieder mens knokt zijn eigen knokseltje

Toon Tellegen gedicht 'Waarom schrijf ik'

Website Geluksdag 2011 Happiness4all

1 opmerking:

  1. Vanmiddag ga ik ook nog even naar de geluksbeurs... Samen met 2 vriendinnetjes.... Gelukjes uitdelen die wij niet meer nodig hebben... Wij hebben elkaar immers al gevonden... :-) ...

    Jos

    BeantwoordenVerwijderen