woensdag 26 juni 2019

Cursus Kinderverhalen schrijven in Wageningen

Het is al ongeveer 20 jaar geleden dat ik voor het eerst de cursus Kinderverhalen schrijven gaf. Destijds aan de huiskamertafel in Wageningen, 6 deelnemers, meer paste niet.
Vervolgens kwam er de schriftelijke variant, voor mensen elders in het land, maar ook in het buitenland. En daarna Kinderverhalen schrijven 2, eveneens online. Die schriftelijke cursussen kun je op elk moment beginnen en in je eigen tempo doen. Dat heeft zo zijn voordelen.
Maar bij een mondelinge cursus leer je ook van medecursisten en word je door de cursusplanning gedwongen (lees: gestimuleerd) je 'huiswerk' te maken binnen 1 of 2 weken.
Dit najaar geef ik voor de Volksuniversiteit Wageningen weer eens de cursus Kinderverhalen schrijven. Overigens komen ook gedichten aan de orde en je kunt een opdracht bv. in liedvorm of als theatertekst uitvoeren.

Hieronder lees je de beknopte cursusinformatie.
Wil je meer weten of wil je je aanmelden, kijk dan op de site van de Volksuniversiteit Wageningen.

De cursus Kinderverhalen schrijven is voor volwassenen die verhalen of gedichten willen schrijven voor kinderen en jongeren. In de cursus zitten uiteenlopende schrijfoefeningen, maar ook schrijftechnische onderwerpen, bijvoorbeeld tijdsverloop, structuur en perspectief. Verder komt er onder meer aan bod: op je hurken of uit de hoogte, uiteenlopende genres, boodschap of amuseren.Bij de lessen zitten huiswerkopdrachten die echter niet veel tijd hoeven te kosten. De cursus, bedoeld voor mensen met en zonder schrijfervaring, bestaat uit drie lessen: 1, 8 en 22 oktober 2019 van 9.30-12.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten