vrijdag 4 december 2015

Op schouders van reuzen - Schrijversharten (2)


Schrijversharten heeft, naast onze individuele bijdragen, ook een gezamenlijke bijdrage geleverd aan 'Op schouders van reuzen'. De groepstentoonstelling van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen duurt nog tot en met 13 december 2015.
Reuzenwortels, eigen oogst heet ons werk. Wie en wat waren onze voorbeelden en inspiratiebronnen, en waar leidde dat toe in ons werk. Daarin heb ik me met Schrijversharten-collega's Laurens van der Zee en Martijn Adelmund verdiept.
Beeldend kunstenaar Robbert Kamphuis gaf er vorm aan in de drieledige boom die op de expositie hangt.

Door het scannen van de QR-code bij het kunstwerk vinden bezoekers ter plekke achtergrondinformatie op de website van Schrijversharten
Daar plaatsen we de citaten van de boom in een breder kader. Waar komt het vandaan, waar gaat het heen.
Het is grappig te zien hoe 'hoge' en 'lage' cultuur invloed hadden (discussie gesloten overigens). Voor mijzelf zijn dat bijvoorbeeld de Witte Ravenpockets, redelijk verantwoorde zwijmelboeken voor de bakvis van destijds.
 
Nog een kleine toelichting bij het beeld voor wie ons niet herkent. Op elke zijde van de boom is een van ons in silhouet afgebeeld met de bijbehorende citaten. Het zou immers jammer zijn als we ons voor niets springend hebben staan uitsloven in de fotostudio van Robbert Kamphuis.
In elk geval sprongen we uiteindelijk een gat in de lucht om zijn fraaie beelden.

De achtergrondinformatie bij onze citaten is ook te lezen op http://www.schrijversharten.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten