donderdag 20 april 2017

Landschapsgedichten in Culturele Ronde

Landschapsgedichten in de vorm van antieke polaroids. Het prachtige landschap van Wageningen in verrassend echte kleuren. Dat is onze bijdrage van Schrijversharten aan de Culturele Ronde op 22 en 23 april 2017 in Wageningen.

Dit mooie project hadden we niet kunnen doen zonder de geweldige samenwerking met Zideris Wageningen. Cliënten en medewerkers hebben onder leiding van Margreet Takken de vormgeving uitgevoerd van de poëzie van Martijn Adelmund, Laurens van der Zee en van mij.
Zaterdag en zondag zijn de gedichten tussen 11 en 17 uur te bekijken langs een route die voor een groot deel voert over de Grebbedijk in Wageningen, maar ook langs het Bergpad en Generaal Foulkesweg. Iedereen kan de route in de zelf gewenste richting lopen, maar de start en routebeschrijvingen zijn te vinden bij Zideris, Gen. Foulkesweg15 (De Hucht).

Proefplaatsing met Zideris
Bij uiteenlopende locaties hebben we in totaal 19 evenzo uiteenlopende gedichten geschreven. Wij drieën zijn immers ook heel verschillend. Toch merkte ik dat we door onze samenwerking, - nu al voor het derde jaar - elkaar wel beïnvloeden.
In 2015 begonnen we als Schrijversharten om ons schrijfproces voor onszelf en het publiek inzichtelijk te maken. Tijdens het schrijven van deze gedichten merkte ik een keer op: hé, dat zou ook een Laurens-zin kunnen zijn. En wie had kunnen denken dat ik ooit een gedicht zou schrijven over de stoeremannenwereld van de haven?
Gedicht Laurens over 'Windkracht' en Grebbedijk 6

Gedichten met ironie, baldadigheid, reflectie, fijngevoeligheid, het zit allemaal in onze landschapsgedichten.
Hoe vaak ik ook op de dijk kom, als je het landschap door een kader beziet, krijg je toch een andere kijk.
Wees welkom bij Schrijverharten/Zideris tijdens de Culturele Ronde. Maar bezoek zeker ook andere deelnemende kunstenaars. Het zijn er bijna 80.TIP: bekijk van tevoren de groepstentoonstelling in museum De Casteelse Poort zodat je al een selectie kunt maken van kunstenaars en eventueel een handige fiets- of wandelroute kunt plannen. Maar op de bonnefooi en in het wilde weg kan natuurlijk ook.

Website Culturele Ronde met alle deelnemende kunstenaars 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten